Word partner

Samen kunnen we echt het verschil maken. Met uw steun houden we jongeren weg van de straat en geven we ze toegang tot onderwijs. In Casa Hogar leren ze ook wat een warme thuis betekent en bereiden we ze voor op een zelfstandig leven. Een leven ver van de criminaliteit. Een diploma en een degelijke opleiding zijn voor deze Mexicaanse kinderen echt van levensbelang. Enkel zo raken ze uit de vicieuze cirkel van de misdaad. Casa Hogar geeft ze uitzicht op werk, op een menswaardige toekomst en op de warmte van een stabiel gezin.

Is de situatie in Mexico dan zo erg? Toch wel! De Mexicaanse steden Ciudad Juárez en Acapulco zijn respectievelijk de tweede en vierde gevaarlijkste stad ter wereld. Ook in steeds meer kleinere steden schakelen criminele bendes Mexicaanse kinderen in. Velen onder hen moeten zien te overleven op straat. Veiligheid en misdaad zijn dus echt een reëel probleem.

Om het tij te doen keren, is het zo belangrijk als kansarm bestempelde jongeren te doen inzien dat het ook anders kan (en moet). Jong geleerd is oud gedaan, werkt hier in twee richtingen. Wie van jongs af aan in de criminaliteit verzeilt, raakt daar nog moeilijk uit. Omgekeerd stijgen de kansen op een mooie toekomst exponentieel voor wie in zijn jonge jaren toegang kreeg tot onderwijs en bepaalde waarden meekreeg.

Springt u ook mee op de kar? Met een donatie aan Casa Hogar geeft u kinderen een volwaardige toekomst.